Șeicul Mechaal, noul emir al Kuweitului

Șeicul Mechaal, noul emir al Kuweitului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prinţul moştenitor al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost numit sâmbătă noul emir al ţării, după moartea predecesorului său, şeicul Nawaf. "Cabinetul kuweitian îl numeşte pe prinţul moştenitor, Alteţa Sa şeicul Mechaal, emir al statului Kuweit", a anunţat televiziunea de stat. El a devenit astfel cel de-al 17 suveran al ţării.

Predecesorul său şi fratele său vitreg, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, după un mandat de trei ani marcat de conflicte politice succesive în fruntea acestei ţări bogate în petrol din Golf.

Noul emir desemnat al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, numit prinţ moştenitor în 2020, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în domeniul securităţii şi al serviciilor de informaţii. El a deţinut funcţia de ministru de Interne şi a avut responsabilităţi în Garda Naţională.

Kuweit, o ţară conservatoare în care puterea rămâne concentrată în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte cu toate acestea cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.

Citit 421 ori Ultima modificare Duminică, 17 Decembrie 2023 14:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.