Migrație contra ajutoare pentru Ucraina

Migrație contra ajutoare pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken s-a întâlnit miercuri, timp de două ore, cu preşedintele mexican Lopez Obrador, în încercarea de a dezamorsa criza noului aflux de migranţi la graniţă, subiectul unei dezbateri politice aprinse în Statele Unite, relatează AFP.

Republicanii din Congres cer un acord privind imigraţia cu administraţia Joe Biden, în schimbul sprijinului lor pentru un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. "Vom avea întâlniri periodice", a declarat secretarul mexican pentru Relaţii Externe, Alicia Barcena. "Vom lucra cu Guatemala, cu America de Sud şi Centrală", a adăugat ea, reafirmând că Mexicul doreşte să abordeze "cauzele structurale" ale migraţiei.

Preşedintele Lopez Obrador, care a discutat la telefon cu Joe Biden pe 21 decembrie, s-a angajat să consolideze măsurile de control al migranţilor în sudul ţării, la graniţa cu Guatemala.

În ultimele săptămâni, aproximativ 10.000 de persoane pe zi au încercat să treacă ilegal graniţa de sud a Statelor Unite, aproape dublu faţă de numărul înregistrat înainte de pandemie.

Citit 590 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 15:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.