Ministrul german al Economiei, blocat de fermieri pe un feribot

Ministrul german al Economiei, blocat de fermieri pe un feribot
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a fost blocat pe un feribot în orașul Schluettsiel de către fermieri furioși pe planurile guvernului de a reduce scutirile fiscale pentru agricultură, informează Mediafax. Aproximativ 30 de protestatari l-au împiedicat joi pe Habeck să coboare de pe vas, în timp ce acesta se întorcea dintr-o vacanță pe insula Hallig Hooge din Marea Nordului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

După ce negocierile nu au reușit să pună capăt situației, Habeck a decis să rămână pe feribot și să se întoarcă pe insulă. În cele din urmă, ordinea a fost restabilită, iar Habeck s-a întors pe continent vineri. În total, aproximativ 100 de fermieri au mers în port cu tractoarele lor pentru a-l opri pe ministru, iar poliția a folosit spray lacrimogen pentru a dispersa mulțimea.

"Regret că nu a fost posibil să se stabilească discuții cu fermierii. Ceea ce mă îngrijorează este că starea de spirit din țară devine atât de inflamată", a declarat Habeck, într-un comunicat.

Fermierii sunt revoltați de planurile guvernului de a retrage anul acesta scutirile fiscale pentru sectorul agricol. Mii de persoane au mers la Berlin pentru a protesta, în luna decembrie, blocând drumurile cu tractoare și aruncând gunoi de grajd în stradă.

Citit 307 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 16:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.