Comerțul cu carne de câine, interzis în Coreea de Sud

Comerțul cu carne de câine, interzis în Coreea de Sud
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat marţi un proiect de lege care interzice comerţul cu carne de câine, o practică tradiţională pe care activiştii au numit-o de mult timp o ruşine pentru ţară, potrivit AFP. Creşterea, vânzarea şi sacrificarea câinilor pentru consum vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare şi cu o amendă de 30 de milioane de woni (20.800 de euro).

Carnea de câine a fost mult timp o parte a bucătăriei sud-coreene şi se crede că, altădată, până la un milion de câini erau ucişi în fiecare an pentru hrană, dar consumul a scăzut brusc în ultimii ani, deoarece tot mai mulţi coreeni adoptă animale de companie.

Încercările anterioare de interzicere au fost întâmpinate cu o opoziţie acerbă din partea crescătorilor de câini destinaţi consumului. Legea prevede compensaţii, astfel încât companiile să poată renunţa la acest comerţ.

Conform cifrelor oficiale, aproximativ 1.100 de ferme canine cresc sute de mii de câini în fiecare an, care sunt serviţi în restaurante din întreaga ţară.

Citit 336 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 16:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.