N-au fixat bine ușile la... avioane

N-au fixat bine ușile la... avioane
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O anchetă privind avioanele Boeing 737 MAX 9 a fost deschisă după anunţul companiilor aeriene americane United Airlines şi Alaska Airlines privitor la descoperirea unor elemente fixate prost, în timpul verificărilor efectuate după pierderea unei uşi a unui avion de acest tip, săptămâna trecută, în plin zbor, notează AFP.

Autoritatea americană a aviaţiei civile (FAA) a cerut inspectarea a 171 de avioane Boeing 737 MAX 9, rămase la sol până la finalizarea verificărilor tehnice amănunţite, ceea ce a condus deja la anularea a peste 1.000 de zboruri începând de sâmbătă, conform website-ului FlightAware.

United Airlines, care exploatează principala flotă de 737 MAX 9 din lume, având 79 de aparate de zbor din acest model, a descoperit ''bolţuri ce ar trebui strânse din nou''. La rândul său, Alaska Airlines a anunţat, după inspecţii preliminare, că a detectat ''echipamente prost fixate'' pe unele dintre aparatele sale de zbor de acest tip.

Uşa din partea stângă a unui avion al Alaska Airlines s-a detaşat vineri în plin zbor, provocând depresurizarea aparatului. Uşa a fost găsită duminică în grădina unui profesor din Portland (statul Oregon), de unde avionul decolase către oraşul Ontario din California.

În decembrie, Boeing le recomandase companiilor aeriene echipate cu modelul 737 MAX să verifice sistemul de control al direcţiei, după ce o companie constatase că la unul dintre avioanele sale lipsea o piuliţă. Potrivit FAA, Boeing observase, la rândul său, o piuliţă fixată prost pe un avion al său ce nu fusese deocamdată livrat.

Citit 449 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 17:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.