Strănepotul lui Stalin consideră campania rusă "ilegală"

Strănepotul lui Stalin consideră campania rusă "ilegală"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Campania militară a Rusiei în Ucraina este ilegală, dat fiind faptul că autorităţile nu au consultat populaţia atunci când au trimis trupe în ţara vecină", a declarat rusul Iakov Djugaşvili, strănepotul lui Stalin, într-un interviu pentru EFE.

"Pentru ca să participe în acest război, forţele armate trebuiau să fie trimise pe câmpul de luptă de către organele de stat ale Rusiei, urmând instrucţiunile şi în numele poporului rus", a declarat urmaşul dictatorului sovietic. În acest sens, el a declarat că nici Duma de Stat şi nici Consiliul Federaţiei, cele doua camere ale Parlamentului rus, nu au emis nici măcar "o singură lege sau o prevedere legală care să facă aluzie la război, la Ucraina sau la operaţiunea militară specială".

Djugaşvili, care poartă acelaşi nume şi prenume ca fiul cel mare al lui Stalin, a subliniat că puţin contează că "o persoană care îl interpretează pe (preşedintele Vladimir) Putin a anunţat la televizor" începerea "operaţiunii militare speciale" (SVO), la 24 februarie 2022.

Citit 575 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.