În Gaza, 100 de zile de război

În Gaza, 100 de zile de război
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Armata israeliană a anunţat că intenţionează să sporească presiunea militară asupra mişcării islamiste palestiniene Hamas, în contextul în care războiul din Fâşia Gaza a intrat în a 100-a zi, notează duminică DPA. ''Am aprobat planuri pentru Comandamentul de Sud pentru a continua lupta şi a spori presiunea militară asupra Hamas, presiune care va conduce la dezmembrarea Hamas şi la întoarcerea ostaticilor. Această presiune, doar ea, a condus la eliberarea multor ostatici'', a declarat şeful Statului major al armatei israeliene, Herzi Halevi.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac terorist brutal şi de o amploare fără precedent comis de militanţi Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie. Potrivit autorităţilor palestiniene controlate de Hamas, peste 23.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Fâşia Gaza în timpul ripostei armatei israeliene.

Citit 303 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2024 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.