În Fâșia Gaza, luptele de la Rafah se intensifică

În Fâșia Gaza, luptele de la Rafah se intensifică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Armata israeliană şi-a intensificat joi loviturile împotriva oraşului Rafah, accentuând temerile legate de soarta a peste un milion de palestinieni blocaţi în această localitate din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, în timp ce continuă negocieri pentru un nou armistiţiu, transmite AFP.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, şi-a încheiat joi turneul regional, prin noi discuţii cu responsabili israelieni, pledând încă o dată pentru un acord care să permită eliberarea de ostatici deţinuţi de Hamas. Binken susţine o propunere privind un nou armistiţiu în luptele din Gaza, după cel de o săptămână din noiembrie trecut, care a permis eliberarea a 105 ostatici - 80 israelieni - şi, de partea cealaltă, a 240 de prizonieri palestinieni.

Însă miercuri seară, cu câteva ore înainte de întâlnirea cu secretarul de stat, premierul israelian Benjamin Netanyahu a părut să respingă orice concesie în negocierile în vederea unui armistiţiu, ordonând armatei să "pregătească" o ofensivă asupra Rafah, unde sunt masaţi sute de mii de palestinieni refugiaţi. Blinken a susţinut o propunere de armistiţiu elaborată de responsabili din SUA, Qatar şi Egipt la sfârşitul lui ianuarie, căreia Hamas i-a răspuns punând condiţii, pe care Netanyahu le-a respins.

În noaptea de miercuri spre joi, în sudul Fâşiei, mai ales la Rafah, au avut loc bombardamente mortale, au indicat martori şi surse spitaliceşti.

Citit 336 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 16:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.