El Niño aduce prețuri-record la cacao

El Niño aduce prețuri-record la cacao
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prețul mondial la cacao a atins un nou record, în condițiile în care vremea uscată afectează culturile din Africa de Vest. Costul ingredientului-cheie pentru fabricarea ciocolatei s-a dublat de la începutul anului trecut. Joi, prețul la cacao pe piața de mărfuri din New York a atins un nou maxim istoric, de 5.874 de dolari (4.655 de lire sterline) pe tonă, relatează BBC, citat de Mediafax.

Creșterea prețurilor la cacao se răsfrânge deja asupra consumatorilor și îi presează pe marii producători de ciocolată. Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, Hershey, a avertizat: "Se așteaptă ca prețurile istorice la cacao să limiteze creșterea veniturilor în acest an". De asemenea, directorul general al companiei, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea de a majora prețurile pentru clienți.

În timp ce inflația generală pentru alimentele și băuturile din supermarketurile din Marea Britanie a scăzut în noiembrie la 8,3%, creșterea prețurilor la ciocolată a fost semnificativ mai mare, de 15,3%.

Prețurile la cacao au crescut din cauza recoltelor slabe din Africa de Vest, care produce cea mai mare parte a ofertei globale. Fenomenul meteorologic El Niño a dus la o vreme mai uscată în Ghana și Coasta de Fildeș, care sunt cei mai mari producători de boabe de cacao din lume.

Citit 224 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2024 15:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.