Separatișii din Transnistria cer ”protecția” Rusiei

Separatișii din Transnistria cer ”protecția” Rusiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aşa-zisul Congres al "deputaţilor de la toate nivelurile" din Transnistria, regiune secesionistă prorusă din cadrul Republicii Moldova, întrunit miercuri la Tiraspol, a adoptat o declaraţie oficială prin care cere "protecţia" Rusiei în faţa "presiunilor sporite" din partea Chişinăului, care a adoptat recent măsuri de retorsiune economică împotriva acestui teritoriu, relatează AFP, Reuters şi EFE.

"Cerem Consiliului Federaţiei şi Dumei de Stat a Rusiei (cele două camere ale parlamentului federal rus - n.r.) să implementeze măsuri de protecţie a Transnistriei, pe fondul presiunii sporite din partea Republicii Moldova", se arată într-o rezoluţie adoptată de deputaţii locali, citată de agenţiile de presă ruse.

"Deputații" din Tiraspol cer Rusiei să "apere Transnistria" şi pe cei peste 220.000 de cetăţeni ruşi din această regiune secesionistă. În rezoluţia lor, separatiştii transnistreni subliniază, de asemenea, "experienţa unică şi pozitivă a contingentului rus de menţinere a păcii" în această regiune, precum şi statutul Moscovei de "garant şi mediator în procesul de negociere" cu Republica Moldova.

Citit 357 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 16:25

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Ion
    Miercuri, 28 Februarie 2024 17:21
    5.13.134.***
    Istoria recenta ne arata ca in "meciul" 5+2, scorul in repriza aceasta este Chisinau-0 Tiraspol-1. Tiraspolul, sustinut direct si indirect prin import/export de UE, Moldova, Ucraina si Romania, arata ca iubirea nu trece prin stomac. (similar cu cazul Gaza?).
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.