Papa Francisc denunță teoria "urâtă" a identității de gen

Papa Francisc denunță teoria "urâtă" a identității de gen
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Papa Francisc a avertizat vineri cu privire la pericolele teoriei identității de gen, cunoscută și sub denumirea de "ideologia de gen", afirmând că a comandat studii cu privire la ceea ce el a descris a fi o "ideologie urâtă" care amenință umanitatea, relatează Reuters, citată de Hotnews.

Vorbind în fața unei conferințe organizate la Vatican pe tema rolului în schimbare al bărbaților și femeilor și a învățămintelor creștine despre subiectul respectiv, papa Francisc a declarat că "ideologia de gen" este o amenințare, deoarece încearcă să șteargă diferențele între sexe. "Am cerut să fie făcute studii asupra acestei ideologii urâte a vremurilor noastre, care anulează diferențele și face totul la fel. Să anulezi diferențele înseamnă să anulezi umanitatea", a spus suveranul pontif.

Teoria identității de gen sugerează că genul este mai complex și "fluid" decât categoriile "binare" de bărbat și femeie și că depinde de mai multe aspecte decât doar sexul biologic.

Papa Francisc a relatat că și-a amintit că a citit o carte "profetică" asupra subiectului: "Lord of the World" - un roman distopic publicat în 1907 de către un preot catolic, care avertizează despre pericolele ștergerii diferențelor dintre oameni, ducând în cele din urmă la riscul dispariției religiei. "Citiți-o dacă aveți timp, fiindcă vorbește despre problemele zilelor noastre", le-a spus papa Francisc celor prezenți la conferința de la Vatican.

Citit 340 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 16:14

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de pom fructifer
    Vineri, 01 Martie 2024 18:41
    89.137.137.***
    Toate religiile trebuie sa dispara. Exista doar una : binele si respectul, corectitudinea, cinstea, bunele maniere, bunul simt, educatia, cultura, munca cinstita. Dupa ce dispar toat religiile lumea din acest sistem va trebui sa munceasca si atunci va fi bine si prosperitate.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.