Amendă de 1,8 miliarde de euro pentru Apple

Amendă de 1,8 miliarde de euro pentru Apple
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisia Europeană a amendat cu 1,8 miliarde de euro (două miliarde de dolari) gigantul american Apple, pentru practici competitive neloiale ce implică serviciul său de streaming muzical, Apple Music, în urma plângerii depuse de Spotify, transmite DPA.

Utilizatorii dispozitivelor Apple din Uniunea Europeană "nu pot alege liber unde, cum şi la ce preţuri să achiziţioneze abonamente de streaming muzical", a afirmat luni comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager.

Amenda are legătură cu practicile Apple de a cere companiilor plata unei taxe de 30 la sută pentru vânzările făcute prin aplicaţiile pe sistemul de operare iOS al Apple pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Companiile care vor să evite taxa, şi în schimb oferă preţuri mai scăzute, trebuie să gestioneze vânzările în afara aplicaţiei.

De exemplu, Spotify vinde abonamente prin site-ul său, dar nu prin aplicaţia Spotify pentru dispozitive care au sistemul de operare iOS al Apple. Utilizatorii pot face abonament doar pentru propriul serviciu Apple de streaming muzical, Apple Music, prin aplicaţia "Music" care vine cu iOS.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 16:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.