Ofițerii germani, interceptați "întâmplător" în Singapore

Ofițerii germani, interceptați "întâmplător" în Singapore
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Apărării german, Boris Pistorius, a declarat, marţi, că discuţia dintre patru ofiţeri ai Forţelor Aeriene Germane a putut fi interceptată de Rusia din cauza unei "erori individuale" a unuia dintre participanţi, care s-a conectat dintr-o altă ţară fără măsurile de precauţie necesare, folosind o linie nesecurizată, dar a dat asigurări că sistemele de comunicaţii ale Berlinului "nu sunt şi nu au fost compromise".

Probabil că Rusia a interceptat apelul militar întâmplător, printr-o supraveghere pe scară largă şi nu printr-un spion sau sistem german compromis, a spus Pistorius.

Media ruse au publicat săptămâna trecută o înregistrare audio a unei întâlniri a unor înalţi oficiali militari germani, ţinută pe platforma de discuţii video online Webex, în legătură cu livrarea de arme pentru Ucraina şi despre o potenţială lovitură a Kievului asupra Podului Crimeei.

"Sistemele noastre de comunicaţii nu au fost compromise", a spus Pistorius. "Motivul pentru care apelul forţelor aeriene a putut fi totuşi înregistrat a fost din cauza unei greşeli operaţionale a unui individ", a adăugat el. Participantul respectiv a sunat din Singapore, unde avea loc un spectacol aerian. Un astfel de eveniment a atras oficiali militari europeni de rang înalt, făcându-l o ţintă pentru serviciile de securitate ruse, notează Reuters. "Deci trebuie să presupunem că accesul la această conferinţă Webex a fost un succes întâmplător, în cadrul unei abordări ample şi dispersate", potrivit lui Pistorius.

Utilizarea Webex pentru apel a fost autorizată, a spus el, adăugând că Germania va lua măsuri tehnice şi organizatorice pentru a se asigura că un astfel de incident nu se va mai repeta.

Citit 246 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2024 17:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.