Oamenii din Rusia "plâng de fericire" pentru că votează

Oamenii din Rusia "plâng de fericire" pentru că votează
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima zi din așa-zisul scrutin prezidențial din Rusia este prezentată de propaganda Kremlinului ca fiind una de bucurie, în care oamenii, inclusiv cei din teritoriile ucrainene ocupate, plâng de fericire pentru că votează, potrivit Hotnews.

Hotnews o dă ca exemplu pe una dintre principalele propagandiste ale Kremlinului, Margarita Simonian (redactor-șef al televiziunii RT), care a publicat un video în care a prezentat un veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 103 ani, care a votat la acest scrutin. "Ivan Kurbakov a votat pentru candidații prezidențiali de mai mult de zece ori în viața sa. El a venit la secția de votare din satul Arkhipo-Osipovka și astăzi. Veteranul consideră că toată lumea ar trebui să participe la alegerile prezidențiale. Poporul și președintele trebuie să fie uniți, iar dacă sunt uniți, atunci statul este invincibil", se spune în postare, citându-l pe veteran.

În presa din Rusia este reflectat activ și procesul de votare din teritoriile ucrainene, care au fost ocupate de trupele ruse. O profesoară dintr-un sat din regiunea Lugansk, care acum este ocupată de Rusia, a povestit, cu lacrimi în ochi, cât este de "fericită".

Guvernatorul regiunii Zaporojie, impus de trupele de ocupație ruse, Evgheni Balițki, a declarat că ucrainenii trebuie "să invidieze felul democratic în care se desfășoară alegerile".

În timp ce propaganda încearcă să dea senzația unor zile cu lapte și miere, sursele media independente pun la îndoială această "fericire": "Un nou val de mobilizare, rubla în scădere și represiuni mai dure?".

Alegerile din Federația Rusă se desfășoară timp de trei zile, în perioada 15-17 martie.

Citit 439 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2024 18:35

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.