Israelul amenință cu represalii, în cazul unui atac al Iranului

Israelul amenință cu represalii, în cazul unui atac al Iranului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de Externe israelian, Israel Katz, i-a răspuns miercuri liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care a ameninţat statul israelian cu un atac, drept răzbunare pentru lovitura atribuită Israelului asupra consulatului iranian de la Damasc, în care au murit şapte membri ai Gărzii Revoluţionare, informează EFE. "Dacă Iranul atacă de pe propriul său teritoriu, Israelul va răspunde şi va ataca în Iran", a scris Katz, pe reţeaua de socializare X, dând asigurări că vor exista represalii pentru orice tip de ofensivă pe teritoriul israelian.

Separat, într-un interviu acordat miercuri dimineaţă radioului public israelian Reshet Bet, Katz a reiterat că niciun atac nu va fi tolerat şi a acuzat Iranul că este "capul şarpelui", o aluzie la sprijinul pe care republica islamică îl oferă atât islamiştilor palestinieni din Hamas, cât şi miliţiei şiite libaneze Hezbollah, în sudul Libanului.

Comentariile lui Katz intervin după un discurs televizat al lui Khamenei la Teheran, cu ocazia Eid al-Fitr, sărbătoarea care încheie luna sfântă a Ramadanului, în care acesta a reiterat că "regimul sionist (Israelul) trebuie şi va fi pedepsit". "Când atacă consulatul este ca şi cum ar fi atacat teritoriul nostru", a insistat Khamenei, care a adăugat că Israelul a făcut o greşeală prin atacul de la 1 aprilie, în care au fost ucişi şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei iranieni, inclusiv doi generali. Autorităţile iraniene au promis în mod repetat să se răzbune pentru atacul asupra sediului lor diplomatic.

Citit 233 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 17:19

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro