Salman Rushdie, despre atacul căruia i-a căzut victimă

Salman Rushdie, despre atacul căruia i-a căzut victimă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Într-un volum de memorii care va fi publicat marţi, scriitorul Salman Rushdie povesteşte despre atacul cu cuțitul căruia i-a căzut victimă în 2022, în timpul unei conferinţe literare pe malul Marilor Lacuri. "A fost o reamintire destul de dură şi brutală" a fatwei (sentinţă religioasă) emise de Iran în 1989, a declarat romancierul.

Comis de un american de origine libaneză, simpatizant al Republicii Islamice, atacul l-a costat pe scriitorul americano-britanic vederea la un ochi, pe care şi-l acoperă acum, purtând ochelari cu o lentilă neagră, pe lângă răni suferite la gât şi la abdomen.

Citit 321 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 15:46

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro