Iranul susține că a dat dovadă de ”moderație”

Iranul susține că a dat dovadă de ”moderație”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Purtătorul de cuvânt al MAE iranian, Nasser Kanani, a insistat luni, într-o conferinţă de presă la Teheran, că Iranul nu caută să sporească tensiunile în Orientul Mijlociu şi a dat asigurări că atacul iranian împotriva Israelului a fost "necesar, proporţional şi îndreptat asupra unor obiective militare" pentru a crea "capacitatea de disuasiune".

"Iranul nu caută să sporească tensiunea în regiune", a insistat Kanani, adăugând că Teheranul va acţiona "mai puternic decât oricând pentru a descuraja şi a pedepsi agresorul pentru orice acţiune ilegală şi iraţională", respectând în acelaşi timp principiile Cartei Naţiunilor Unite şi dreptul internaţional.

Cât despre posibile reacţii ale statelor occidentale şi apeluri la impunerea de noi sancţiuni împotriva Iranului, Kanani a declarat că ar trebui "să aprecieze moderaţia" Teheranului. "Aceste ţări, în loc să adopte o acţiune ilogică, ar trebui să aprecieze moderaţia Iranului în ultimele luni şi comportamentul său responsabil în direcţia securităţii şi a păcii", a dat asigurări diplomatul iranian.

Citit 178 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 16:12

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro