Polonia va construi 800 de tancuri după model sud-coreean

Polonia va construi 800 de tancuri după model sud-coreean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 de tancuri K2, pentru care Polonia a semnat un contract de achiziţie cu firma sud-coreeană Hyundai, să fie construite de o companie poloneză, relatează EFE.

În cadrul unei conferinţe de presă la Varşovia, ministrul a adăugat că fabrica H. Cegielski - Poznan S.A. (HCP) ar putea, de asemenea, să construiască corpurile obuzierelor autopropulsate Krab şi ale vehiculelor de luptă Borsuk, ca parte a planurilor de stimulare a industriei de armament din Polonia. Cele 820 de tancuri K2, de concepţie sud-coreeană, vor reprezenta versiuni adaptate la cerinţele şi nevoile armatei Poloniei, a specificat ministrul polonez, afirmând că, atunci când se va finaliza integrarea celor 1.000 de tancuri achiziţionate, armata poloneză va fi cea mai mare din Europa Occidentală în ceea ce priveşte numărul de tancuri de luptă.

Această decizie se înscrie în eforturile Executivului polonez de a îmbunătăţi termenii din acordurile de achiziţii de armament semnate de guvernul precedent, cu condiţii precum transferul producţiei acestor arme către uzinele poloneze sau, în unele cazuri, amânarea plăţilor sau luarea în considerare a unei renegocieri a preţurilor.

Kosiniak-Kamysz a mai spus că, după verificarea capacităţilor tehnice ale uzinei de la Poznan, ministrul adjunct al Apărării, Pawel Bejda, se va deplasa la Seul pentru "discuţii şi decizii finale" pe această temă.

Citit 298 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 17:23

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro