Francezii și germanii, proiecte militare comune

Francezii și germanii, proiecte militare comune
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miniştrii Apărării francez şi german au semnat vineri la Paris un proiect comun de armament în valoare de mai multe miliarde de euro, ce include dezvoltarea unui tanc de luptă de viitoare generaţie, relatează dpa. Programul MGCS (Main Ground Combat System - Sistem Principal de Luptă Terestră) are ca scop înlocuirea principalelor tancuri de luptă actuale ale celor două ţări.

Proiectul MGCS nu prevede însă doar construirea unui nou tanc de luptă, ci a unei serii de sisteme şi vehicule pe aceeaşi platformă care să conecteze tancurile printr-o reţea de date cu arme de sprijin cum ar fi dronele şi alte sisteme fără pilot. Interconectarea sistemelor de arme va permite un salt tehnologic în tehnologia militară, potrivit susţinătorilor proiectului.

Proiectul MGCS este de aşteptat să înlocuiască tancurile Leopard 2 din Germania şi Leclerc din Franţa. Germania urmează să joace un rol principal în dezvoltarea MGCS, care este omologul proiectului comun Future Combat Air System (FCAS), pilotat de Franţa şi care include dezvoltarea unui avion de luptă de ultimă generaţie, precum şi de drone şi alte sisteme.

Citit 242 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 16:40

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de marr
    Duminică, 28 Aprilie 2024 07:30
    86.124.201.***
    Miscare gandita si pentru Economie . Si uite asa ...cu Platforma de inteligenta artificiala A.I. soldatul/infanteristul ca (o)solutie principala are zilele Numarate . Te duci pe camp la instructie sau Dormi in cazarma ...si te 'trezesti' cu o Racheta'n cap .
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro