Cu buldozerul peste baricadele de la Universitatea din Amsterdam

Cu buldozerul peste baricadele de la Universitatea din Amsterdam
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia olandeză antirevoltă a pus capăt, marţi, unei demonstraţii pro-palestiniene la Universitatea din Amsterdam, intrând cu buldozerul peste baricade şi reţinând 125 de persoane în confruntări uneori violente, au anunțat autorităţile, conform Reuters, citată de HotNews.

Solicitările Universităţii din Amsterdam şi ale primarului ca protestatarii să părăsească campusul au fost ignorate, a precizat poliţia. În mesajele postate în cursul nopţii pe reţeaua X, poliţia a susținut că a trebuit să acţioneze pentru a opri manifestaţia şi să demonteze corturile care fuseseră instalate de protestatari. Aceştia au aruncat cu pietre şi petarde.

Toţi manifestanţii, mai puțin patru dintre ei, au fost ulterior puși în libertate. Cei patru fuseseră reţinuţi sub acuzaţia de violenţă publică şi insultarea unui poliţist.

Un polițist a fost rănit, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, adăugând că încă nu este clar câte alte persoane sunt rănite.

Universitatea din Amsterdam a refuzat să comenteze, dar protestatarii au declarat că au cerut ca şcoala să rupă legăturile cu Israelul.

Citit 216 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2024 18:12

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro