Fugari din calea războiului

Fugari din calea războiului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Numărul cetăţenilor ucraineni care au trecut ilegal frontiera de nord a României din cauza războiului din Ucraina este de aproximativ 11.000, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, chestorul de poliţie Florin Coman, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, în primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate peste 1.200 de treceri ilegale.

"Din păcate, mulţi dintre ei îşi pun viaţa în pericol, încercând să traverseze frontiera înot prin apa rece şi învolburată a râului Tisa sau prin Munţii Maramureşului la altitudini de până la 1.900 de metri, nefiind echipaţi corespunzător pentru terenul greu accesibil, în condiţii de iarnă cu temperaturi foarte scăzute. De când a început conflictul în Ucraina şi până în prezent, am avut parte de mai multe situaţii tragice în care 19 cetăţeni ucraineni au fost descoperiţi decedaţi, 11 pe malul românesc al râului Tisa şi 8 în Munţii Maramureşului", a precizat şeful ITPF Sighetu Marmaţiei.

Majoritatea intervenţiilor pentru recuperarea cetăţenilor ucraineni se fac în colaborare cu Salvamont Maramureş.

Citit 290 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 17:23

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro