Viktor Orban susține că NATO și UE se pregătesc de război

Viktor Orban susține că NATO și UE se pregătesc de război
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Temerile că Rusia va ataca un stat membru al NATO sunt nefondate, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit căruia războiul din Ucraina, ajuns în al treilea an, arată limitele capacităţilor ruse, relatează Reuters.

În acelaşi timp, Orban apreciază că la Bruxelles şi la Washington se fac pregătiri pentru intrarea Europei în război, potrivit MTI şi EFE.

Ungaria, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, a refuzat să furnizeze asistenţă militară Ucrainei de la lansarea invaziei ruse din februarie 2022, iar Budapesta caută de asemenea să nu se implice în planul NATO de asistenţă pe termen lung pentru Ucraina, calificat de ministrul de Externe ungar drept "misiune nebunească", menţionează Reuters.

Naţionalistul Orban, aflat la putere din 2010, şi-a axat campania pentru alegerile din iunie pentru Parlamentul European pe evitarea unei implicări mai profunde în conflict, afirmând că votul pentru PE ar putea determina evoluţia Europei spre război sau pace.

"Armata rusă poartă un război serios şi dificil cu ucrainenii", a declarat Orban în interviul săptămânal pe postul public de radio. "Dacă ruşii ar fi fost destul de puternici să-i doboare pe ucraineni dintr-o singură rundă, ar fi făcut-o până acum", a apreciat el.

În acelaşi timp, a mai remarcat premierul ungar, capacităţile militare ale NATO sunt de departe mai mari decât ale Ucrainei şi de aceea este improbabil ca Rusia sau orice altă ţară să lanseze un atac împotriva NATO. "Nu consider logic ca Rusia, care nu poate nici să învingă Ucraina, să vină deodată şi să înghită întreaga lume occidentală", a spus Orban. "Riscul să se întâmple asta este extrem de scăzut", a adăugat el.

Citit 370 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 15:42

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro