Două tabere de romi, DEMOLATE pe traseul Turului Franţei
Foto: Sursa foto: Mediafax

Două tabere de romi, DEMOLATE pe traseul Turului Franţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două tabere de romi în care locuiau aproximativ 50 de persoane au fost demolate joi dimineaţă la Bondoufle, într-o zonă prin care vor trece duminică rutierii participanţi în Turul Franţei, a informat AFP, citând surse concordante.

Într-o hotărâre a autorităţilor locale datând din 22 iulie desfiinţarea taberelor este justificată în special prin "trecerea Turului Franţei", duminică, pe şoseaua în apropierea căreia erau instalaţi romii, ceea ce ar fi reprezentat "riscuri pentru securitate", a relatat Mediafax.

Nicole Brulais, reprezentantă a Asociaţiei de Solidaritate cu familiile române şi rome, a declarat că joi dimineaţă în cele două tabere se mai aflau aproximativ 30 de persoane, între care şi numeroşi copii. "Pentru ei nu s-a planificat nicio cazare la hotel", a precizat Brulais. "Nu am promis acest lucru", a reacţionat primarul din Bondoufle, Jean Hartz. "Am spus acele lucruri referitor la o singură familie, formată din circa zece persoane, care se află acolo de zece luni", a adăugat edilul francez. Iar în ceea ce priveşte faptul că prin zonă va trece duminică Turul Franţei, Jean Hartz a spus că "este o întâmplare".

Ultima etapă a ediţiei din acest an a Turului Franţei se va desfăşura între localitatea Evry şi capitala Paris, pe distanţa de 137,5 kilometri.

Citit 2541 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.