ATAC TERORIST la Barcelona | Bilanț modificat: 3 români, răniți

ATAC TERORIST la Barcelona | Bilanț modificat: 3 români, răniți
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE | Bilanțul atacului de la Barcelona a fost modificat. Potrivit ultimelor informații, cel puțin trei români se află printre răniți. Potrivit unui bilanț provizoriu, 13 persoane au fost ucise, iar alte 100 - rănite.


UPDATE | În cursul nopții de joi spre vineri, poliția a anunțat că un al doilea atac a avut loc în Spania, în orașul Cambrils, dar i-a pus capăt înainte de a căpăta proporțiile celui de la Barcelona.


ATAC TERORIST la Barcelona | Un vehicul a intrat în pietoni. Cel puţin 13 morţi şi 80 de răniţi. Stat Islamic a revendicat atentatul | Un vehicul a lovit, joi după-amiază, 17 august, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşului spaniol Barcelona, au afirmat surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Potrivit CNN, bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 80 de răniți, dintre care 15 sunt în stare gravă.

Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană, care a precizat că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal de poliţie, iar presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut.

Printre persoanele rănite se află și un român, a relatat Digi24. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, care se afla în Barcelona ca turist. Bărbatul a suferit fracturi multiple.

Primele informații despre atac au apărut pe rețelele de socializare, aproximativ la ora locală 17,00. Aproximativ două ore mai târziu, poliția a confirmat că Spania a suferit un atac soldat cu morți.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania, a relatat Mediafax.

Sursa foto: cnn.com

Citit 2731 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2017 02:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.