O echipă de specialişti americani cercetează avionul care a aterizat forţat la Constanţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Aeroportului constănţean Mihail Kogălniceanu, Cristian Păvălaşc, a declarat, marţi, că o echipă de specialişti americani cercetează aeronava care a aterizat forţat marţi dimineaţă, transmite corespondentul NewsIn.

Păvălaşc a precizat că specialiştii americani au făcut o primă evaluare, dar nu au determinat cauza exactă a incidentului.

Specialiştii americani nu s-au decis încă dacă vor trimite echipajul spre destinaţie cu altă aeronavă sau vor aştepta ca problemele semnalate la aeronava în care se aflau să fie remediate.

Militarii americani au fost cazaţi la un hotel din Mihail Kogălniceanu, folosit în trecut de militarii americani care s-au antrenat în baza din localitate.

Un avion Hercules 130 al forţelor aeriene americane a avut probleme tehnice la bord marţi dimineaţă şi a solicitat, din motive de precauţie, permisiunea de a ateriza pe aeroportul civil din Mihail Kogălniceanu, iar incidentul nu s-a soldat cu victime. "Nu există răniţi printre pasageri sau membrii echipajului", a precizat Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Aeronava militară Hercules C-130, având la bord 12 membri ai echipajului şi 20 de militari, a cerut asistenţă pentru aterizarea de urgenţă deoarece câţiva dintre pasageri au simţit miros de fum, potrivit lui Cristian Moldovanu, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Aterizarea şi evacuarea pasagerilor s-au desfăşurat fără incidente. Avionul militar decolase de pe aeroportul din Otopeni, cu destinaţia Qatar.

Potrivit directorului Aeroportului Kogălniceanu, Cristian Păvălaşc, incidentul a avut loc marţi dimineaţă. "Aeronava a cerut aprobarea de aterizare la ora 10.15, iar la ora 10.41 toate procedurile în astfel de situaţii fuseseră îndeplinite", a declarat Păvălaşc.

La faţa locului au sosit maşini de pompieri şi ambulanţe, care însă nu au fost nevoite să intervină.

Citit 788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.