SITUAŢIE ABERANTĂ: Gălăţenii, sclavii APATERM

SITUAŢIE ABERANTĂ: Gălăţenii, sclavii APATERM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Societatea refuză să întrerupă furnizarea de agent termic către cei care nu mai doresc să fie clienţi * Acest refuz nu duce decât la creşterea datoriilor


Modul în care compania ce furnizează căldură în Galaţi înţelege să-şi trateze clienţii este de-a dreptul aberant. S-a ajuns la situaţia absurdă ca un bloc întreg să facă cerere către Apaterm pentru a renunţa la serviciile acestei companii, din cauza nemulţumirilor ce vizează atât facturile, cât şi calitatea serviciilor prestate şi, cu toate acestea, compania îi obligă, practic, pe proprietarii apartamentelor să rămână abonaţi, chiar şi fără voia lor. Un bun exemplu pentru a reliefa această situaţie este reprezentat de situaţia blocului CL 2, din Mazepa.

Cerere semnată de toţi proprietarii

Toţi cei 19 proprietari care locuiesc în blocul CL 2, scara doi, au semnat o cerere către Apaterm, prin care solicită întreruperea furnizării agentului termic pentru întreaga scară,  chiar dacă nu toţi au centrală. Cu toate aceste, s-au lovit de refuzul ferm al celor de la Apaterm. "Dacă sunt datori la cineva cu o sumă de bani, rezultată din prestarea unui serviciu pe care refuz să-l mai accept, acel cineva poate să mă oblige să-i accept în continuare acel serviciu? Este sau nu un abuz şi un şantaj?", se întreabă retoric unul dintre semnatarii respectivei petiţii, Gheorghe Măgureanu. În cererea trimisă către cei de la Apaterm, proprietarii susţin următoarele: "Vă rugăm, cu deosebit respect, să sistaţi alimentarea cu agent termic a apartamentelor din blocul CL 2, scara doi, deoarece majoritatea proprietarilor folosesc centrale termice de apartament".

Răspuns ambiguu

Cei de la Apaterm condiţionează întreruperea furnizării agentului termic de plata tuturor datoriilor proprietarilor, permiţând astfel continuarea acumulării de sume restante. "Debranşarea se poate realiza după dovada achitării de către asociaţia de proprietari către Apaterm a contravalorii serviciilor prestate de către societatea noastră pentru locatarii de pe branşamentul dumneavoastră", se arată în răspunsul oficial al celor de la Apaterm, semnat de administratorul special Cristian Istrate.

"Vă reamintim în final că situaţia datoriilor cu care figuraţi în evidenţele noastre este următoarea: debit - 52.620 de lei şi penalităţi 24.568 lei, la data de 13.10.2014, datorii pentru care este necesar să faceţi eforturi pentru achitarea lor", mai continuă cei de la Apaterm.

Proprietarii apartamentelor din respectivul bloc au făcut cerere de întrerupere a furnizării agentului termic tocmai pentru a nu mai acumula datorii şi penalităţi mai mari decât cele existente, mai ales având în vedere că, de la 1 noiembrie, s-a dat drumul la căldură, iar facturile vor creşte exponenţial.

"Noi nu am cerut debranşarea, ci întreruperea alimentării cu agent termic a apartamentelor din această scară, exact ca şi cei care au centrale termice de apartament. Apă caldă putem avea de la boiler electric, mai ales că pe conducta de apă caldă vine tot apă rece", mai spune Gheorghe Măgureanu. "Mai mult, unul dintre motivele care ne-au făcut să renunţăm este modul în care se calculează consumul. La apartamentul meu, spre exemplu, în luna martie 2014 repartitoarele indicau consum zero, dar cu toate acestea a trebuit să plătesc 131,16 lei pentru căldură", mai susţine acesta.

Acest gen de acţiune, întreruperea furnizării agentului termic la cerere, ar putea reprezenta o soluţie pentru Apaterm pentru evitarea acumulării de noi datorii, mai ales că, potrivit datelor oficiale, această societate ar avea deja de recuperat de la populaţie 152.563.087 lei, din care debit 71.644.610 de lei şi penalităţi în valoare de 80.918.476 de lei. Practic, refuzând astfel de cereri, Apaterm nu face altceva decât să acutizeze situaţia datoriilor populaţiei, mai ales în condiţiile în care proprietarii apartamentelor recunosc faptul că nu au cum să le plătească.

Citeşte şi: Cum AU DISPĂRUT 7,1 MILIOANE DE EURO pe circuitul dintre Primărie, Apaterm şi Electrocentrale

Citit 4834 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.