PERICOL de secetă şi incendii de vegetaţie în toată lună iulie

PERICOL de secetă şi incendii de vegetaţie în toată lună iulie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Valul de caniculă care a cuprins România în această săptămână a dus la o mobilizare a majorităţii instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii, al Administraţiei şi Internelor şi al Apărării Naţionale. Prim-ministrul interimar Gabriel Oprea a ţinut ieri o videoconferinţă cu prefecţii din toate judeţele afectate de caniculă.

"Structurile din cadrul Ministerului Sănătăţii trebuie să se asigure că există stocuri suficiente de medicamente şi de apă în unităţile sanitare. De asemenea, toate serviciile de ambulanţă şi cele ale SMURD trebuie să fie pregătite să intervină atunci când situaţia o impune. Trebuie ţinută legătura cu vârstnicii care locuiesc singuri, pentru a nu apărea situaţii nedorite", a precizat Gabriel Oprea.

Evitaţi focul deschis

Pentru că până la sfârşitul lunii temperaturile din termometre nu vor scădea sub 30 de grade Celsius, în timpul zilei, autorităţile se aşteaptă la apariţia, în unele zone, a secetei extreme. Din cauza vegetaţiei uscate şi a temperaturilor mari, există şi pericolul izbucnirii unor incendii de vegetaţie sau chiar de pădure. De aceea, trebuie evitat focul deschis în aceste zone. În localităţile în care asigurarea apei potabile poate deveni o problemă, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi vor asigura cantităţile necesare de apă, pentru oameni sau pentru animale.

Canicula duce şi la supraîncărcări în reţeaua electrică, fapt ce poate provoca pene de curent.

Citit 1417 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.