Grija lu' Rafila, suspectă de agresiune textuală

Grija lu' Rafila, suspectă de agresiune textuală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Se împlinesc doi ani strategici și importanți de când presa a anunțat, cu firească îngrijorare: "Compania care produce prezervativele Durex se retrage din Rusia." Ocazie cu care mulți au priceput, în sfârșit, ce înseamnă demografia prost înțeleasă, prin metoda retragerii.

* Debusolată fiind de ambiguitatea și utilitatea programului "România Educată", ministrul Educației le-a sugerat profesorilor de română și celor de religie să dezbată, la orele de dirigenție, semnificațiile "Săptămânii Cratimelor". Potrivit doamnei Libia Meka, motivul este, în egală măsură, gramatical și pascal. "Ceea ce ne desparte în silabe nu ne face neapărat mai puternici, dar nici nu ne omoară cu zile. A-ți văzut ce sa ântâmplat în familia Șoșoacă, gen!", a spus Libia Meka, sub acoperirea hazlie a anonimatului și a excesului de zel ortografic.

* Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, în prezent, sunt două milioane de români fără asigurare medicală și că aceste persoane nu beneficiază de o serie de servicii de sănătate."

Ceva similar pățesc și ceilalți români, doar că aceștia au asigurare. Nu e cine știe ce privilegiu, dar parcă altfel primești vestea că s-au scumpit plicurile de hârtie, când știi că ai asigurare medicală. A, să nu uit: românii cu asigurare medicală beneficiază și ei de promoția săptămânii din librării. Potrivit acestei promoții, la 3 plicuri cumpărate cu bani cash, viitorul pacient primește cadou o poză cu un medic, în care eroul cu stetoscop probează un halat de mărime incertă, în timp ce mimează nemulțumirea față de așa-zisul profesionalism al croitorului.

* Cercetătorii japonezi de la Universitatea Nagoya ne sfătuiesc ca, atunci când suntem furioși, să scriem gândurile negative pe o foaie de hârtie și s-o aruncăm la gunoi.

Mă îndoiesc că-i veți vedea vreodată pe Piedone, Ciolacu și Ciucă făcând astfel de gesturi. Și nu pentru că ei nu se enervează, ci pentru că e rușinos să arunci o hârtie goală la gunoi, pretinzând că s-a stricat pixul sau că încă n-a fost inventat proscrisul de mână.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1318 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 17:03

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro