De tunde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

De tunde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* - Alo, bună ziua!

- Bună ziua!

- Curierul sunt. Puteți să coborâți în parcare?

- Nu.

- De ce?

- Decese.

Acesta nu e un dialog dadaist din cărțile de povești de adormit copiii cu trei de "i". Acesta este dialogul pe care l-am purtat cu un curier, acu' vo 3 zile, convins că e cioclul de la ”Eternitatea”, care vrea să-mi citească linia vieții în palmă. L-am purtat, până mi-a rămas mic. Dialogul, nu curierul ăla care voia să cobor, ca să-i fac treaba aia murdară cu urcatul scărilor lui Iacob. Cine-i Iacob?! Nu știu, dar pot bănui. Eu l-am refuzat pe curier, el m-a insultat, eu l-am porcăit în gând, el m-a măgulit prozaic si ginecologic, dar nu ne-am jignit, cum frumos ar spune nea Gigi. Cine e Gigi? Știu cine e, bașca îl știți și voi. Nu pe curier, ci pe nea Gigi.

* ANAF intră tare, la rupere și furibund în mafia frezelor, a unghiilor false și a punctelor negre scoase la negru! Așa-i că sună de parcă ar fi început jihadul anticorupției cosmetice?! Bănuiam, că altfel nu foloseam atâtea clișee. Inspectorii ANAF le-au pus gând rău coafezelor și frizerilor. Le vor fugări și prigoni pe bietele manichiuriste, de n-or să mai știe sărmanele cum și pe unde să-și bage unghia-n gât de oftică și năduf. Și lu' Rafila, ministrul Sănătății, i s-a pus pata pe saloanele de coafură și înfrumusețare. A emis un ordin cu normele de igienă pentru acestea, greu, adică imposibil de aplicat. Se vor înmulți hippioții precum ciupercile după ploaie și lâna de pe oaie. Dacă dispar frizerii, promit să mă tund online. Nu stiu ce presupune asta, dar îmi place cum sună. E ca și cum mi-aș digitaliza frizura. Cu ajutorul semioticii mimico-gestuale și al falangelor. În limbaj vulgar, e un fel de afacere de mamă mică și mijlocie.

Dacă Eminescu ar fi fost contemporan cu Rafila, azi am fi citit: "Când cu gene false ostenite, seara suflu-n lumânare...", în timp ce coafezele lirice de pe bulevardul George Coșbuc din Galați ar fi protestat și recitat: "Pe umeri pletele-i curg râu/ Rafila-i ca un sac de grâu la deal cu boii mici...".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1797 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2024 13:14

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 05:17
    95.76.32.***
    Nici curierii nu mai sunt ce au fost...ce au fost?
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro