Cum au loc ACCIDENTE pe Domnească: pietoni inconştienţi şi trafic haotic (FOTO&VIDEO)
Foto: Din greșeală în greșeală până la nenorocirea finală

Cum au loc ACCIDENTE pe Domnească: pietoni inconştienţi şi trafic haotic (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute consemnam un accident cu victimă pe strada Domnească, în zona stației de autobuz de la intersecția cu Universității. Traversare neregulamentară corelată cu vizibilitate obturată de mijlocul de transport în comun și un bătrân a ajuns direct la spital de pe capota mașinii unui tânăr.

Am fost a doua zi, la întâmplare, să vedem cum se desfășoară traficul în zonă și de ce ajung unii pe capota mașinilor într-o zonă cu trecerea de pietoni la 20 de metri distanță.

Condițiile de trafic și comportamentul celor ce folosesc strada contribuie fiecare, într-o oarecare măsură, la producerea accidentelor.

Stația de transport în comun are o alveolă meschină, de-abia ar putea intra un microbuz și asta cu manevre aproape în unghi drept. La câți tei s-a tăiat de-a lungul celei mai renumite artere a Galațiului, cel din colțul stației chiar ar putea fi sacrificat cu rost, pentru prelungirea alveolei pe o distanță îndestulătoare. Mai ales că aceasta este adesea disputată de cel puțin două mijloace de transport în comun dată fiind suprapunerea a mai multe trasee.

Fiindcă opresc pe banda 1 și adesea nu mai au răbdare să aștepte plecarea autobuzului din fața lor, mulți șoferi de maxi-taxi virează brusc stânga, direct pe banda 2, uitând că nu au prioritate ca atunci când ar reveni în drum din alveolă. Iar șoferii ce vin dinspre Primărie, atenți la asemenea manevre bruște sau împinși de ele pe contrasens, pe unde circulă troleibuzele dinspre Prefectură, pierd din vedere pietonii indisciplinați. Unii, într-atât de obișnuiți să traverseze ilegal încât, chiar și cu polițistul de față, erau cât pe ce să ajungă de pe un trotuar pe altul dacă nu erau întorși din drum, precum cele două doamne pensionare din imagine (vezi foto în galerie).

Adesea, coborând din mijloacele de transport în comun, tineri, maturi sau persoane în vârstă, femei sau bărbați „scurtează” drumul până pe trotuarul de vizavi, evitând să se mai asigure la cele trei zebre ocolitoare, din intersecţia cu Universităţii, preferând să riște o traversare prin loc nepermis. Totuși, cel mai frecvent, după cum se poate vedea și în imagini, pietonii care încalcă legea sunt și persoane în vârstă, care cu greu își pot iuți pasul peste cele trei benzi, mai ales când autovehiculele se mai și mută de pe una pe alta, în depășiri.

După cum se poate vedea pe film, noi am putut constata situația descrisă mai sus în doar zece minute și e cu atât mai uimitor pe cât asemenea situații se petrec chiar în coasta Primăriei unde, periodic, ar trebui să se reunească membrii Comisiei de Siguranța Traficului. Fiindcă, dacă în plin centrul orașului se întâmplă asemenea situații la limita unei tragedii, este evident că în multe alte zone ar trebui reanalizate prevenția accidentelor și disciplinarea pietonilor și șoferilor.

Foto și video Mihai Angheluţă


CITEŞTE ŞI: TOPUL CELOR MAI SÂNGEROASE STRĂZI/ Zeci de gălăţeni au murit din neatenţie

Citit 2360 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Martie 2015 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.