Meciul salvării pentru baschetul gălățean

Meciul salvării pentru baschetul gălățean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

CSM Galați are nevoie să câștige meciul de miercuri seară pentru a fi sigură de prezența în Liga Națională de baschet masculin și în sezonul viitor.

Baschetul românesc a crescut ca nivel de la an la an, drept dovadă rezultatele foarte bune în cupele europene obținute de echipele care reprezintă campionatul țării noastre. Iar această creștere a făcut ca nivelul competițional să fie tot mai ridicat. Într-un sezon în care e de așteptat ca patru echipe să retrogradeze, multe formaţii au resimțit această amenințare încă din startul sezonului. Printre ele și CSM Galați, formație care a încheiat penultima (locul 17) campionatul regulat.

2-1 la general cu Tg. Jiu

În faza de play-out, gălățenii s-au "cuplat" cu CSM Tg. Jiu, într-o serie aprigă de cel mai bun din cinci partide. După 1-1 la Tg. Jiu, săptămâna trecută, cu o victorie a gălățenilor obținută în ultima secundă, luni seară, la Galați, formația noastră a reușit o partidă extrem de bine pusă la punct și s-a impus clar, scor 87-71. Cel mai bun marcator al meciului de luni a fost Jacor Nelson (CSM Galați), cu 22 puncte. Punctele gălățenilor au fost completate de Johnson (16), Razdevsek (13), Calenic (12), Planutis (11), Ciotlăuș (6 puncte, plus 10 recuperări), Tate (5), Răducan (2). Pe teren au mai intrat: Berca, Gherman, Păduraru și Ștefanache.

Miercuri seară, meciul decisiv

Seria disputelor CSM Galați - CSM Tg. Jiu continuă miercuri seară, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu al patrulea meci al seriei. În cazul unui succes, formația gălățeană va fi sigură de câștigarea seriei și, totodată, de salvarea de la retrogradare, urmând apoi să mai joace două tururi pentru locurile 11-14. În cazul unui eșec, va fi nevoie de un meci decisiv, sâmbătă, la Tg. Jiu.

"Avem nevoie să facem un joc colectiv la fel de bun ca în precedentul, cu o apărare foarte bună. Cred că ne putem atinge obiectivul și să încheiem seria, aici, la Galați. Va fi mult mai greu, dar ne dorim să obţinem victoria", a spus Andrei Calenic, unul dintre cei mai importanți jucători din lotul gălățean.

Alex Stanciu, directorul sportiv al CSM Galați, a făcut apel și la sprijinul publicului pentru meciul de miercuri seară: "Avem nevoie de tot sprijinul publicului gălățean, într-un moment extrem de important al sezonului. Cu siguranță va fi un meci cu adevărat greu, pentru că și Tg. Jiu este o echipă bună și își joacă ultima șansă".

În celelalte partide din play-out, un singur duel a fost deja tranșat, cel dintre SCMU Craiova (locul 11) și Laguna București (locul 18). Oltenii s-au impus cu 88-76 și 74-61 pe teren propriu, respectiv, 86-67 în Capitală. În celelalte două dispute, situația este extrem de strânsă: CSM Focșani - CS Vâlcea 2-1 la general, cu al patrulea meci la Focșani, şi Petrolul Ploiești - SCM Timișoara 1-2, cu al patrulea joc la Ploiești.

În următoarea fază, CSM Galați se va cupla cu învingătoarea sau învinsa, în funcție de propriul rezultat, dintre CSM Focșani şi CS Vâlcea.

Citit 936 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 21:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro