Lucian Bute, decizie de egalitate și centura rămâne la Badou Jack

Lucian Bute, decizie de egalitate și centura rămâne la Badou Jack
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pugilistul gălățean Lucian Bute nu a reușit să redevină campion mondial, după ce arbitrii au decis că partida cu Badou Jack, deținătorul centurii WBC, s-a încheiat la egalitate, situaţie în care suedezul rămâne în posesia titlului. Doi dintre arbitrii meciului disputat duminică dimineață la Washington au dat scor egal (114-114), având majoritatea în condițiile în care verdictul celui de-al treilea a fost 117-111 pentru Badou Jack.

Partida a fost echilibrată, loviturile lui Bute fiind prea „moi” pentru a-l pune cu adevărat în dificultate pe Badou Jack. Suedezul a contestat decizia arbitrilor: "O porcărie. Loviturile lui nu m-au rănit, una singură am simţit-o. Eu cred că am câştigat meciul. Nu e vina lui Bute, e vina arbitrilor. Am câştigat această luptă! E un luptător foarte bun şi a demonstrat asta, dar am câştigat acest meci".

Badou Jack urmează să-l întâlnească la toamnă, pentru unificarea centurilor IBF și WBC, pe DeGale, care l-a învins în aceeaşi gală pe Medina. Bute, care pierduse la puncte în faţa lui DeGale  în noiembrie anul trecut, a spus că nu se gândeşte la retragere şi îşi doreşte să lupte din nou cu cei doi. "A fost o luptă echilibrată. Le mulţumesc lui Floyd (n.r. Mayweather) şi Badou pentru şansa de a lupta în acest meci. Felicitări pentru Badou Jack, el e campionul şi păstrează centura, dar vă rog să mă credeţi că fost foarte echilibrat. Vreau să boxez cu câştigătorul dintre Jack şi DeGale. Sigur nu mă retrag, vreau să mă lupt cu amândoi din nou", a spus Bute.

Citit 2753 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2016 08:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.