UPDATE: Patricia Țig a pierdut după un meci maraton

UPDATE: Patricia Țig a pierdut după un meci maraton
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, ora 11,00: Jucătoarea de tenis Patricia Țig a ratat calificarea în turul secund al calificărilor, după ce a pierdut în fața sârboaicei Nina Stojanovic, scor 7-6 (3), 3-6, 4-6. Momentul critic a fost în setul decisiv, când Țig nu a reușit să facă breakul în gameul al șaselea (2-3), după nu mai puțin de cinci egaluri și două mingi de break. Gălățeanca a mai avut o revenire, când condusă cu 5-3, a salvat două mingi de break, respectiv două mingi de set, reducând diferența de scor, dar Stojanovic a încheiat meciul, după aproape trei ore, cu un game alb.


 

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig, locul 108 în ierarhia mondială, are ocazia să fie primul sportiv gălăţean care intră în competiţii în 2017. Ţig se află în China, la turneul Shenzen Open, dotat cu premii de 626.750 de dolari, unde va evolua în calificări. Ea este cap de serie numărul 3 pe tabloul cu două tururi de calificări, iar primul meci îl va susţine sâmbătă dimineață (în jurul ore 6.30, ora României) , cu Nina Stojanovic (20 de ani, locul 140 WTA, Serbia). În cazul unei victorii în această partidă, Patricia Țig va fi juca în turul doi, ultimul al calificărilor, în prima dimineață a noului an, cel mai probabil cu cealaltă româncă din calificări, Ana Bogdan, care are meci relativ ușorl în primul tur, cu Tang Qianhui (China, 16 ani, locul 972 WTA) beneficiară de wild card.

Patricia Ţig a evoluat şi în 2016 la Shenzen, atât la Openul din ianuarie, când s-a oprit în turul al doilea al calificărilor, fiind învinsă de Tereza Smitkova (locul 125 WTA la acel moment), cât şi în noiembrie, la turneul ITF (100.000 de dolari), când a ajuns până în finală, unde a pierdut, scor 6-3, 7-5, 6-4, în faţa chinezoaicei Shuai Peng.

Citit 2498 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.