Taxă a moscheilor în Germania

Taxă a moscheilor în Germania

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Liderii politici germani se declară în favoarea impunerii unei "taxe a moscheilor" în Germania, relatează News.ro, citând Euronews. Liderul majorităţii parlamentare conservatoare (CDU) Thorsten Frei apreciază, într-un interviu acordat publicaţiei "Die Welt", că ar fi un "pas înainte", care ar permite islamului din Germania "să se emancipeze de influenţa donatorilor străini". O parlamentară din grupul social-democrat (SPD, la putere), Burkhard Lischka, se declară deschisă unei dezbateri pe această temă. Această taxă i-ar viza pe cei aproximativ 4,5 milioane de musulmani din Germania. Ea ar putea să urmeze modelul impozitului bisericilor, în vigoare în Germania, plătit de persoane care se declară creştine. Pentru ca moscheile să fie eligibile în vederea acestei taxe, este necesar să se declare "organizaţii publice", la fel ca bisericile protestantă şi catolică.

Citit 977 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 11:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro