Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Mai multe ambasade ale României au anunţat suspendarea activităţii cu publicul pe o perioadă nedeterminată, ca urmare a măsurilor adoptate de către autorităţile locale în contextul epidemiei de coronavirus şi în scopul protejării cetăţenilor români.

Acestea informează totodată despre măsurile din ţările respective în postări pe site-urile şi paginile lor de Facebook, reamintind la unison cetăţenilor români să se informeze din surse oficiale.

Ambasadele României în Italia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova, Cehia au anunţat suspendarea acestor activităţi începând din 16 martie 2020, în timp ce Ambasada din Statele Unite va aplica măsura din 17 martie. Ambasadele din Germania şi Belgia nu au suspendat activitatea cu publicul, dar au luat o serie de măsuri stricte pentru a minimaliza riscul asociat prestării serviciilor consulare în aceste condiţii. Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

Secţiile consulare ale acestor ambasade vor continua să asigure asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite şi vor efectua servicii consulare în situaţii de urgenţă, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei etc.).

Citit 446 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 23:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro