Ambasadele României, program restricţionat

Ambasadele României, program restricţionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe ambasade ale României au anunţat suspendarea activităţii cu publicul pe o perioadă nedeterminată, ca urmare a măsurilor adoptate de către autorităţile locale în contextul epidemiei de coronavirus şi în scopul protejării cetăţenilor români.

Acestea informează totodată despre măsurile din ţările respective în postări pe site-urile şi paginile lor de Facebook, reamintind la unison cetăţenilor români să se informeze din surse oficiale.

Ambasadele României în Italia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova, Cehia au anunţat suspendarea acestor activităţi începând din 16 martie 2020, în timp ce Ambasada din Statele Unite va aplica măsura din 17 martie. Ambasadele din Germania şi Belgia nu au suspendat activitatea cu publicul, dar au luat o serie de măsuri stricte pentru a minimaliza riscul asociat prestării serviciilor consulare în aceste condiţii. Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

Secţiile consulare ale acestor ambasade vor continua să asigure asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite şi vor efectua servicii consulare în situaţii de urgenţă, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei etc.).

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 23:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.