Zuckerberg, avere de peste 100 miliarde de dolari

Zuckerberg, avere de peste 100 miliarde de dolari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Averea netă a lui Mark Zuckerberg a depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, după ce acţiunile Facebook au atins un nivel ridicat, pe fondul optimismului investitorilor în urma lansării noii funcţii video, Reels, care concurează cu aplicaţia video TikTok a companiei chineze ByteDance, transmite Bloomberg.

Mark Zuckerberg, în vârstă de 36 de ani, deţine 13 la sută din Facebook şi se alătură altor giganţi din domeniul tehnologiei - Jeff Bezos şi Bill Gates - singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Acţiunile celor mai mari companii de tehnologie din SUA au înregistrat anul acesta creşteri semnificative la Bursa de la New York, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la extinderea activităţilor online. De exemplu, măsurile de izolare impuse în mare parte a lumii au ajutat Facebook să atragă mai multe persoane şi au făcut ca numărul de utilizatori zilnici activi să urce cu 12 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,79 miliarde.

În 2020, averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 de miliarde de dolari. Acţiunile Facebook au urcat cu 65 la sută din 23 martie, la 245 de dolari per titlu.

În prezent, cele mai mari cinci companii de tehnologie din SUA - Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft - au valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu faţă de cât aveau la finalul lui 2018.

Citit 773 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2020 18:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.