Război civil pe străzile din Portland

Război civil pe străzile din Portland
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O persoană a fost împușcată mortal în Portland, în statul american Oregon, relatează BBC. Focurile de armă au fost trase pe fondul confruntărilor dintre susținători ai lui Donald Trump și protestatari Black Lives Matter (BLM), iar tensiunile s-au accentat după ce un convoi de 600 de vehicule cu steaguri ale SUA și 1.000 de susținători ai lui Trump s-au adunat la un centru comercial în apropiere de centrul orașului. Presa locală relatează că unele dintre persoanele din grupul de susținători ai lui Trump au aruncat cu pelete de gaz paralizant înspre protestatarii BLM, iar aceștia din urmă au încercat să îi oprească să intre în oraș, blocând străzile. Poliția a raportat "episoade de violență între protestatari și contraprotestatari" și a anunțat că a făcut arestări.

Bărbatul care a fost ucis ar fi purtat o pălărie cu inscripțiile unei organizații de extremă dreapta, "Patriot Prayer", a scris The New York Times. Imaginile de la fața locului arată un grup de medici care încearcă să salveze viața unui bărbat alb. Poliția nu a dat până acum identitatea celui ucis sau a celui care a tras și nici nu a specificat dacă focurile de armă au avut legătură cu confruntările din oraș.

Străzile orașului Portland au fost timp de mai multe săptămâni scena protestelor frecvente împotriva brutalității poliției și rasismului, de la uciderea lui George Floyd, în data de 25 mai. Președintele Trump a trimis forțe de ordine federale în Portland, în iulie, susținând că este nevoie de ele pentru a opri alte violențe.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 00:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.