A început procesul ”Charlie Hebdo”

A început procesul ”Charlie Hebdo”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La cinci ani de la masacrul din redacția revistei satirice "Charlie Hebdo", a început procesul. 14 persoane au mers în instanţă, acuzate că ar fi ajutat la organizarea atentatului în care 17 oameni şi-au pierdut viaţa, jurnalişti, poliţişti, dar şi clienţi evrei ai unui magazin.
Avocaţii ştiu că va fi un proces lung, dar vor dreptate pentru victimele care au rămas cu traume adânci. „Cei ce rănesc oameni trebuie să fie traşi la răspundere, dar jihadiştii evită mereu, am văzut asta în fiecare proces terorist. Toţi mint. E în ADN-ul lor”, a declarat Mehana Mouhou, avocat al victimelor. „Niciodată să nu renunţăm la libertatea de expresie, incluzând blasfemie, criticarea ideologiilor, dogmelor, religiilor, pentru că, dacă renunţăm, nu mai suntem într-o ţară cu libertate de exprimare”, a spus un prieten al victimelor şi avocat al publicaţiei. „Nu vom ceda niciodată”, a declarat Laurent Riss, directorul "Charlie Hebdo", care a publicat, miercuri, în ziua procesului, seria de 12 caricaturi cu profetul Mahomed pentru care autorii au justificat atacul sângeros asupra redacţiei.
Atacul a avut loc în ianuarie 2015, când doi bărbați musulmani francezi au luat cu asalt birourile din Paris ale revistei "Charlie Hebdo", în strada Nicolas Appert, și au deschis focul asupra redactorilor.

Citit 918 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.