Kuleba: „Nu vom uita cine a ajutat Ucraina”

Kuleba: „Nu vom uita cine a ajutat Ucraina”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat vineri pentru BBC că Ucraina "va ține cont" de ţările care au "maltratat-o" de când a fost invadată de Rusia, atunci când îşi va construi relaţii noi, odată ce războiul se va fi încheiat, transmite EFE. Într-un amplu interviu difuzat de postul public britanic de televiziune, şeful diplomaţiei ucrainene a afirmat că alegerile făcute de fiecare ţară după invadarea Ucrainei de către Rusia "vor fi luate în considerare la construirea relaţiilor viitoare".

"Dacă cineva din această lume crede că felul în care o ţară sau alta s-a comportat sau a tratat Ucraina în cele mai întunecate momente ale istoriei sale nu va fi luat în considerare atunci când construim relaţii viitoare, aceşti oameni pur şi simplu nu ştiu cum funcţionează diplomaţia", a avertizat el. În acest sens, Kuleba a subliniat că "războiul este un moment al alegerilor. Şi fiecare alegere va fi contabilizată''.

În interviul său pentru BBC, Kuleba a abordat şi alte subiecte, cum ar fi rolul Chinei în conflict şi dezamăgirea sa că Papa Francisc nu i-a vizitat ţara de la începutul conflictului. Revenind la China, Kuleba a spus că, deşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este pregătit să aibă o conversaţie telefonică cu liderul chinez Xi Jinping, care urmează să viziteze Moscova săptămâna viitoare, el nu crede că preşedintele Chinei "a ajuns încă la acel moment când este gata să înarmeze Rusia''.

Citit 243 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 19:43

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro