SUA menține programul de rachete nucleare Sentinel

SUA menține programul de rachete nucleare Sentinel
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentagonul a anunţat că va menţine programul de rachete nucleare Sentinel, în ciuda costurilor mari, deoarece îl consideră "esenţial" pentru securitatea naţională a Statelor Unite, informează EFE.

Departamentul Apărării a informat că programul, care urmăreşte modernizarea şi crearea unui nou sistem de rachete balistice intercontinentale, va costa 140,9 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 81 la sutî faţă de investiţia estimată în 2021. În ciuda acestei creşteri, "nu există alternative (...) care să poată îndeplini cerinţele la un cost mai mic", precizează Pentagonul.

Persoana responsabilă cu supravegherea studiului de cost, William LaPlante, a adăugat că, deşi sunt conştiente că este o cheltuială mare, autorităţile din domeniul intelligence "cunosc şi riscurile de a nu moderniza" forţele nucleare americane şi de a "nu aborda ameninţările reale" care sunt se confruntă ţara.

Cu Sentinel, SUA încearcă să-şi modernizeze capacităţile nucleare terestre pentru prima dată în 60 de ani, aminteşte EFE.

Citit 268 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2024 15:33

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro