Finanţarea şcolilor, o ecuaţie cu multe necunoscute

Finanţarea şcolilor, o ecuaţie cu multe necunoscute
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă oraşul nostru au fost semnalate în conferinţa de presă susţinută de vicepreşedintele PNL Galaţi, Onuţ Valeriu Atanasiu, la sediul formaţiunii politice. Astfel, s-a adus în discuţie situaţia actuală a unităţilor de învăţământ, care, din cauza lipsei fondurilor promise de Primăria Galaţi, dar, nealocate, nu au reuşit să facă igienizările şi reparaţiile atât de necesare pentru o desfăşurarea normală a activităţii.

De exemplu, conducerea Şcolii Gimnaziale “Miron Costin” a solicitat sprijin încă din data de 22 iulie pentru înlocuirea parchetului în trei săli de clasă, a geamurilor în două săli şi a altor lucrări fără de care procesul educaţional nu se poate desfăşura în bune condiţii, dar, din nefericire, nu au primit nimic până în prezent. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la grădiniţa “Mugurel”, din cadrul Şcolii “Elena Doamna”, care a cerut fonduri încă din luna martie a acestui an pentru transformarea a trei săli de grupă cu program normal în săli cu program prelungit, bugetul necesar fiind de 100.000. Din păcate, şi aici indiferenţa autorităţilor a cântărit greu.

“Am atras atenţia încă din luna aprilie, în cadrul şedinţei Consiliului Local, că nu finanţăm corespunzător grădiniţele, şcolile şi liceele din Galaţi. Cer ca măcar la rectificarea bugetară din această săptămână să se repare această situaţie şi să nu mai ajungem ca în anul şcolar precedent, când, în plină iarnă, aveam deschise zeci de şantiere în unităţile de învăţământ,” a declarat Onuţ Atanasiu.

 Al doilea subiect abordat a făcut referire la concesiunea Plajei Dunărea, care face obiectul unui litigiu. Liderul liberalilor gălăţeni, Onuţ Atanasiu spune că rezilierea contractului încheiat cu firma Karan Business & Finance SRL a ajuns pe masa judecătorilor, care vor trebui să decidă în ce măsură această decizie a fost una legală. Obiectul dosarului se referă la “pretenţii contract de concesiune nr. 319/11.04.2017", urmând ca primul termen de judecată să aibă loc la data de 20 septembrie 2019.

“Deşi reprezentanţii primăriei susţineau că rezilierea s-a făcut de comun acord, iată că s-a ajuns în instanţă. Cerem public primarului Ionuţ Pucheanu să le comunice gălăţenilor ce măsuri a luat pentru ca acest proces să nu afecteze investiţia care se face din banii noştri la Plaja Dunărea şi să anunţe dacă vor fi continuate lucrările sau vor fi suspendate până la soluţionarea dosarului”, a mai adăugat Onuţ Atanasiu.

(P)

Citit 2400 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 16:48