Preşedintele Învăţător. Statul român are nevoie de un om deştept în fruntea sa

Preşedintele Învăţător. Statul român are nevoie de un om deştept în fruntea sa
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

După o îndelungată analiză internă şi mai multe sondaje de opinie, PMP l-a desemnat pe profesorul şi diplomatul Theodor Paleologu drept candidat pentru funcţia de Preşedinte al României. Credem că a venit timpul ca această ţară să aibă în fruntea sa un intelectual veritabil, un om de cultură şi o personalitate care poate stopa conflictul politic perpetuu care a consumat mare parte din energia societăţii în ultimii ani. Să recunoaştem, nu în fiecare zi, li se oferă românilor posibilitatea de a vota în fruntea statului un absolvent de Sorbona şi  École Normale Supérieure din Paris, acolo unde Emmanuel Macron, actualul Preşedinte al Franţei, a ratat examenul de două ori. Theodor Paleologu nu este un fost profesor de fizică de liceu. El a predat filosofie şi ştiinţe sociale la Boston College în SUA, fiind apoi profesor la Berlin şi Munchen. Înainte de a deveni ambsador al României în Danemarca şi Islanda, a trecut doi ani şi pe la Harvard. După umila mea părere, a făcut şcoală mai mulţi decât toţi ceilalţi candidaţi la un loc. Un vot pentru Theodor Paleologu ar însemna că vom avea şi noi un om deştept în fruntea statului român.

Spre deosebire de actualul Preşedinte, candidatul PMP este un personaj combativ şi curajos. Îl cunosc destul de bine şi pot garanta pentru faptul că, indiferent de riscuri, nu ar fi dat niciodată trei şanse PSD, aşa cum a făcut Klaus Iohannis, şi mai pot garanta că nu ar fi nominalizat-o Prim-ministru în vecii vecilor pe „inteligenta” de Viorica Vasilica. Theodor Paleologu nu este un om căruia să-i dai să citească de pe foaie sau pe care să-l pui să repete papagaliceşte ceea ce au scris alţii. Dacă v-aţi săturat de Preşedintele tăcut şi absent uneori, atunci alternativa reprezentată de candidatul PMP este extrem de credibilă.

Spre deosebire de candidatul USR, Dan Barna, Theodor Paleologu, deşi a fost ministru, ambasador şi de două ori deputat, nu s-a dedulcit niciodată la banii statului. Un fraier, ar spune unii: n-a fost şi el în stare să se „lipească” de vreun contract care să-l îmbogăţească peste noapte. Şi, diplomat de carieră fiind, nici nu i-a trecut prin cap să propună parteneriate cu Federaţia Rusă sau China precum domnul Barna.

Pentru cei care s-au săturat de impostura şi ţopismul Vioricăi Dăncilă, această întrupare a slujnicuţei de Videle ajunsă mare doamnă în casa boierului cu mustaţă la Bucureşti, Theodor Paleologu este opţiunea reconfortantă. Se vorbeşte adesea despre meritocraţie în spaţiul public românesc. Iată că a venit clipa în care românii pot să dovedească faptul că îşi doresc cu adevărat deştepţi care să se ocupe de destinele acestei ţări.

În final, dacă ajungi la o comparaţie între Theodor Paleologu şi Mircea Diaconu, primul dintre ei iese sigur pe plus. Pe de o parte, nu a acceptat să fie săgeata otrăvită a unora ca Ponta şi Tăriceanu. Pe de altă parte, nici n-a plecat, după o întreagă campanie electorală emoţională la Bruxelles timp de cinci să tacă artistic pe 20.000 de euro pe lună.

Vreau să fie foarte clar – candidatura lui Theodor Paleologu nu este ca să dea la număr sau un simplu act de figuraţie politică. Din sondajele noastre, potenţialul său este uriaş. Într-un anumit context, în funcţie de ce se întâmplă pe zona de stânga (câte voturi iau Diaconu şi Pleşoianu de la Dăncilă) şi cât de convingător este el prin comparaţie cu Dan Barna, candidatul PMP poate să intre în turul II. E saltul calitativ pe care acest partid îl aşteaptă de mult timp.

Şi, într-un final, ca o cireaşă de pe tort, trebuie să vă spun tuturor că, într-o mare măsură, Theodor Paleologu este gălăţean de-al nostru. Poate nu ştiţi, dar tatăl său, regretatul Alexandru Paleologu, i-a lăsat moştenire două terenuri la Matca şi Corod. Familia lor boierească a avut chiar un conac la Blânzi, dar comuniştii l-au ars din temelii în 1940. Abia aştept să-l am alături de mine în campania electorală pentru ca gălăţenii mei să-l poată cunoaşte pe cel mai bine pregătit candidat pentru funcţia de Preşedinte al României.

Cătălin Cristache, Preşedinte PMP Galaţi

(P)

Citit 2551 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 09:56