Cristian Dima, președintele ALDE Galați: Solicit public autorităţilor judeţene să pregătească populaţia pentru urgenţele medicale precum coronavirisul şi gripa

Cristian Dima, președintele ALDE Galați: Solicit public autorităţilor judeţene să pregătească populaţia pentru urgenţele medicale precum coronavirisul şi gripa
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Alerta medicală globală cu privire la răspândirea coronavirusului nu poate fi ignorată de către autoritățile statului român, dar nici de către noi aici în județ. La nivel național, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (printre nenumăratele OUG adoptate marți seara) cu privire la stocurile de urgență medicală, precum noul coronavirus din China.

Însă, până în momentul de față, aici in județ ne mișcăm greu. Gălățenii trebuie să fie informați de Consiliul Județului sau de Prefectura Galați cum se acționează în acest sens. Nu trebuie doar presa să fie activă și să anunțe că cinci cetăţeni chinezi şi opt români întorşi în Galaţi, din China, sunt ţinuţi în carantină de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, pentru a exclude posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus.

În acest sens, solicit public autorităților județene să vină cu o serie de precizări referitoare la pregătirea pentru această urgență medicală. 

1) Care sunt măsurile luate la nivelul județului Galați cu privire la coronavirus?

2) Există și alți cetățeni care au venit în județul Galați din China și despre care nu s-a vorbit public?

3) De ce nu a existat o informare publică a cetățenilor județului Galați cu privire la cele 13 persoane ținute în carantină? Conform datelor din presă, primele măsuri de punere în carantină a persoanelor sosite în Galaţi din China au fost luate încă de pe 29 ianuarie, DSP Galaţi nu a anunţat acest fapt până pe 6 februarie. Nu consider normală această situație?

4) De ce sunt reținute în comunicarea publică autoritățile județene? De ce nu vin cu un mesaj real care să arate ce se întâmplă de fapt, să liniștească populația în contextul crizei mondiale generată de coronavirus?

Așteptăm cu toții un răspuns din partea autorităților județene, care până acum am văzut că sunt luate prin surprindere de tot ce vine asupra lor: zăpadă, criză medicală, etc. Asta în condițiile în care despre coronavirus se discută de câteva săptămâni bune, iar Galațiul are un port la Dunăre, iar în cazul zăpezii, suntem în plină iarnă!

(P)

Citit 3474 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 10:28