Lansarea proiectului „Achiziţia de mijloace de transport nepoluante (8 tramvaie noi)”

Lansarea proiectului „Achiziţia de mijloace de transport nepoluante (8 tramvaie noi)”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Unitatea Administrativ-teritorială Municipiul Galaţi, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Achiziția de mijloace de transport nepoluante (8 tramvaie noi)”, cod MySMIS 122514, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea  dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Apel de proiecte POR/2017/4/4.1/1.

Contractul de finanțare nr 5189 a fost încheiat în data de 13.03.2020 cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea competitivităţii economice şi îmbunatăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condiţiilor infrastructurale şi a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul lor de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Obiectivul specific al proiectului este reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Galaţi prin investiţii bazate pe Strategia de Dezvoltare, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului, prin achiziţia de mijloace de transport nepoluante, performante din punct de vedere energetic, cu toate facilităţile menite să atragă cetăţenii municipiului Galaţi să renunţe la deplasările pe distanţe scurte cu autoturismele personale.

Valoarea totală a proiectului este de 53.629.016,00 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 38.359.799,60 lei, contribuția de la bugetul de stat fiind de 5.866.792,88 lei, iar contribuția Beneficiarului este de 902.583,52 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 22 luni: respectiv de la data 13.03.2020 până la data 31.01.2022.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Manager de Proiect, Jalbă Laurenţiu - Şef al Serviciului de Utilităţi Publice din cadrul Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Primăria Municipiului Galaţi  - tel. 0336102113, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Primăria municipiului Galaţi

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

 

Citit 1086 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 10:11