Consiliul Judeţean Galaţi anunță începerea lucrărilor de execuție în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa (DJ 254)” – cod SMIS 119447

Consiliul Judeţean Galaţi anunță începerea lucrărilor de execuție în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa (DJ 254)” – cod SMIS 119447
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa (DJ 254)”, cod SMIS 119447, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Operațiunea: Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării AP 1b – Legături rutiere, feroviare și aeriene, Domeniul specific de acțiune 1.b – Îmbunătățirea mobilității și a multimodalității – legături rutiere, feroviare și aeriene.

Valoarea totală a proiectului este de 33.796.055,01 lei lei, din care asistența financiară nerambursabilă este în valoare de 33.120.133,91 lei, cofinanțarea eligibilă a UAT Județul Galați este în valoare de 675.921,10 lei, iar cea neeligibilă este în valoare de 0,00 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumului județean DJ 254, iar perioada de implementare a proiectului este de 91 de luni, respectiv între data de 01.05.2014 și data de 30.11.2021.

În cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional între localitățile Ivești - Grivița – Costache Negri a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul, perioada de execuţie fiind de 18 de luni, începând cu data de 13.05.2020. Astfel, se vor reabilita şi moderniza 15,4 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 254 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean DJ 254 va căpăta integral un profil modernizat, fapt ce va oferi un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi va conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Simona Elisei, manager de proiect, consilier în cadrul Direcţiei Programe, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon/fax: 0236/413031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

(P)

Citit 2707 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2020 23:23