Andra Exclusiv – cofetărie cu bun gust și... sănătate

Andra Exclusiv – cofetărie cu bun gust și... sănătate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Noua gamă LOW SUGAR, LOW CARB 

Stilul de viață sănătos este îmbrățișat la cofetăria Andra Exclusiv. Adaptate conceptului contemporan care pune accentul pe hrana sănătoasă, unele din rețetele cofetăriei Andra Exclusiv se "traduc" într-un conținut redus de zaharuri. Surpriză, însă! Dulciurile moderne marca Andra Exclusiv nu numai că au un aspect rafinat, dar și un echilibru perfect de gust și compoziție. 

Numai îndulcitor natural - Xylitol extras din mesteacăn

"Am început lucrul la această nouă gamă LOW SUGAR, LOW CARB pentru a răspunde cererii clientului modern. Oamenii care vin în cofetăria noastră apreciază deopotrivă prăjiturile clasice, fiind interesați și de sortimentele noi.

Pentru cei care urmăresc eliminarea zahărului din alimentație, pentru persoanele care poate își urmăresc atent indicele glicemic din cauza unor probleme de sănătate, noi folosim la Andra Exclusiv NUMAI îndulcitor natural – Xylitol extras din mesteacăn", explică Andreea Florea, proprietara cofetăriei și creatoarea noilor dulciuri sănătoase. Și continuă: "Beneficiarii noilor rețete sunt și cei care vor să elimine din dietă glutenul și carbohidrații".

Îndulcitorul pro sănătate dentară

În privința datelor tehnice, Andreea Florea are toare răspunsurile: "Xylitolul se absoarbe lent în sânge, determinând un răspuns glicemic scăzut. Produsul are însă același raport de îndulcire ca al zahărului, dar și cu 40 la sută mai puține calorii decât același zahăr.

Vă dau un exemplu: în contrast cu toate contraindicațiile zahărului privitoare la sănătatea dinților, cea mai exploatată utilizare a Xylitolului, până în acest moment, este tocmai în domeniul sănătății dentare. Astfel, Xylitolul este folosit în pastele de dinți, în gume de mestecat, în diverse bomboane – toate destinate prevenirii apariției cariilor și favorizării remineralizării dinților. Așadar, noua noastră gamă de prăjituri este extrem de potrivită și pentru alimentația copiilor".

Verdict de laborator microbiologic

Pufoase și gustoase, blaturile cofetăriei Andra Exclusiv au propria lor poveste: "Sunt speciale", dezvăluie Andreea Florea: "Facem blaturile doar din făină de migdale și Xylitol. Și de aici există varianta blatului cu tărâțe de psyllium, bogat în fibre și cu un aport caloric redus sau varianta blatului cu proteine de zer și un pic de unt – pentru savoare; ambele opțiuni înseamnă prăjituri gustose, în combinații delicate", spune Andreea Florea.

Analizele obținute în laboratoarele microbiologice alimentare arată că o prajitură low sugar conține 4,2 la sută zaharuri la 100 de grame, în timp ce o prăjitură clasică are 27,3 la sută zaharuri la 100 de grame.

Plăcerile sănătoase ale vieții

A sta la masă sau a împărți un dulce cu familia face parte din bucuriile simple ale vieții. Acum avem alternativele sănătoase, care, prin ingredientele folosite, păstrează gustul autentic și savoarea prăjiturii, fără să îi modifice niciuna din calități, cum o fac majoritatea îndulcitorilor.

”Avem clienți care s-au «reprofilat» pe varianta torturilor LOW SUGAR LOW CARB, pentru că au remarcat gustul fin și, deopotrivă, aspectele benefice pe care acestea le au în alimentația lor și a copiilor lor”, încheie Andreea Florea. 

În forme delicate, cu aspect minimalist, dulciurile cofetăriei Andra Exclusiv aduc și stil, și sănătate pe aceeași farfurie - și pentru adulți, și pentru copii.

(P)

Citit 2605 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 14:00