Cum funcționează bateriile externe și sunt acestea sigure?

Cum funcționează bateriile externe și sunt acestea sigure?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ți s-a întâmplat vreodată să fii în mijlocul unei convorbiri telefonice importante, departe de o sursă de alimentare, și să ți se închidă brusc telefonul din cauza bateriei descărcate? Dar să lucrezi la un proiect important pe laptop/tabletă și să fie o pană de curent? Pentru oamenii ocupați, aflați într-o continuă mișcare, a căror activitate depinde de mijloace tehnologice moderne, specialiștii au venit cu o soluție: baterii portabile bune pentru o viață aglomerată. Nu trebuie să fii însă o persoană foarte ocupată pentru a te folosi de acestea. Pentru adolescenții care ascultă muzică pe tot felul de device-uri, pentru amatorii de drumeții, care au nevoie de o sursă de alimentare portabilă sau pentru elevii care în prezent învață on-line din cauza contextului epidemiologic, bateriile externe sunt o soluție.

Cum funcționează acumulatorii externi?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încarci bateria, de regulă prin USB, la laptop sau la priză. Dacă folosești încărcătorul de la tabletă sau telefon este important să te asiguri ca aperajele și voltajele să fie compatibile. Când ești grăbit, alege priza, pentru că încărcarea este mult mai rapidă. În momentul în care telefonul / tableta / laptopul este pe punctul de a rămâne fără baterie, în loc să conectezi cablul de încărcare la priză, folosește USB-ul de la bateria externă, oriunde te-ai afla. Menționăm că există acumulatori externi care sunt cu încărcare solară, fiind mult mai utili pentru cei care călătoresc.

Cum alegeți o baterie externă

Dacă vrei să achiziționezi o baterie externă, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. În primul rând, nevoia de energie. În funcție de device-urile pe care trebuie să le încarci, estimează de câți miliamperi ai nevoie. Variază între 1000 mAh și peste 20000 mAh. Amperajul mai mare încarcă mai repede. Câte porturi USB vrei să aibă? Cu cât are mai multe, cu atât vei putea încărca mai multe dispozitive la baterie. Cel mai adesea, bateriile externe vin cu două porturi. Dimensiunea este un aspect de care trebuie să țineți cont. Bateriile externe sunt de dimensiuni diferite, de la mărimea unui mouse până la cea a unei cărți. Dacă vrei să o porți zilnic în geantă și să o folosești mai ales pentru telefon, o baterie de dimensiuni reduse este recomandată. Pentru drumeții însă și pentru încărcări repetate este necesară una mai voluminoasă. În funcție de mărime depinde și capacitatea acumulatorului. Nu în ultimul rând, fii atent la materialele din care a fost fabricată. Pentru o viață mai lungă, optează pentru o carcasă din silicon sau aluminiu.

Bateriile externe sunt sigure

Bateriile externe nu reprezintă nici un pericol, deoarece sunt prevăzute cu mecanisme de siguranță care împiedică supraîncărcarea, scurtcircuitarea și supratensiunea. De asemenea, au circuite care asigură că acestea nu se încarcă peste măsură sau nu se descarcă mai mult decât trebuie. Cele două caracteristici amintite previn deterioarea și asigură durabilitatea.

Concluzie

Extrem de utili pentru viața agitată pe care o ducem, acumulatorii externi sunt un „must have” pentru cei mai mulți dintre noi.

(P)

Citit 2339 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 16:19