Academia Română premiază cercetarea de excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Academia Română premiază cercetarea de excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău și prof. dr. ing. Felicia Stan de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, din cadrul Facultății de Inginerie, Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor, au primit recent Premiul „Henri Coandă“ la categoria Științe Tehnice din partea Academiei Române pentru grupul de lucrări: Prelucrarea şi caracterizarea unor materiale polimerice avansate.

„Suntem deosebit de onorați, noi și Instituția de învățământ superior pe care o reprezentăm. Distincția este o recunoaștere a activității de cercetare științifică desfășurată pe parcursul a foarte mulți ani și a contribuției noastre în direcția prelucrării și caracterizării unor nanocompozite polimerice, folosite în domenii de vârf. Considerăm că Premiul Academiei Române se cuvine întregii echipe de cercetători din cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor”, a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti. Pentru anul 2018 au fost acordate 63 de premii din cele 81 prevăzute de regulament. În cadrul secției de Științe Tehnice s-au acordat cinci distincții: Premiul „Aurel Vlaicu”, Premiul „Traian Vuia”, Premiul „Henri Coandă”, Premiul „Constantin Budeanu” și Premiul „Anghel Saligny”.

Premierile se fac pe baza unor proceduri laborioase, pe o perioadă de doi ani de zile, mai multe detalii privind regulamentul de acordare fiind disponibile pe site-ul Academiei Române, la adresa: https://academiaromana.ro/premiileAR/pag_premii.htm.

Decernarea premiilor are loc în luna decembrie a fiecărui an, în şedinţă solemnă a Adunării Generale a Academiei Române.

(P)

Citit 2441 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 16:52