Universitatea continuă testarea personalului didactic și nedidactic

Universitatea continuă testarea personalului didactic și nedidactic
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu-Lucian Georgescu, a anunțat că va fi continuată testarea personalului didactic și nedidactic din instituție. „Avem 1.000 de teste rapide comandate și un contract cu Spitalul de Pediatrie pentru 500 de teste PCR. Până în prezent am depășit 700 de testări rapide. De când am început și până în acest moment, avem 15 teste pozitive. Toate testele rapide au fost confirmate pe teste PCR, n-am avut niciodată cazuri de fals-pozitiv. În acest moment, avem vreo 8 persoane în izolare voluntară, acasă. Testarea s-a făcut la nivelul întregului personal. Din fericire nu avem pe nimeni cu forme grave, niciun spitalizat”, a spus rectorul Georgescu.

Acesta a anunțat că universitatea va achiziționa încă 1.000 de teste rapide, pentru că testările se vor repeta până în primăvară, până va începe probabil vaccinarea. În acest moment facem procedurile de achiziție pentru încă cel puțin 1.000 de teste, ca să fim pregătiți până în primăvară, până va începe probabil vaccinarea.

„E foarte important să avem o imagine clară, ca să știm cum evoluăm cu oamenii prezenți. În condițiile în care apare un potențial focar, oamenii sunt distribuiți pe diferite încăperi, rămân acasă, se izolează, fluxul administrativ și educațional se adaptează în funcție de starea de sănătate a oamenilor, de care trebuie să avem foarte multă grijă. Bineînțeles că același lucru se aplică și la studenții pe care-i avem în cămine”, a mai spus rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

(P)

Citit 3194 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2020 16:47